Can Masó està situada als afores de Vilavenut, a 7 quilòmetres de Banyoles, capital de la comarca del Pla de l'Estany.

A Banyoles poden visitar:

La Plaça Major: Documentada des del 1279, és la principal plaça de Banyoles i, amb el barri vell, formen un dels espais amb més restaurants, bars i comerços de la ciutat. La Plaça Major es de forma sensiblement quadrada i està rodejada per quatre grans arcades. 

L'Estany de Banyoles: Es una massa d'aigua amb forma de vuit, on es pot practicar la pesca esportiva, la natació i la navegació a vela o amb rems. Tambè hi ha una ruta de 7 quilòmetres que es pot fer a peu o amb bicicleta.

Les Estunes: Paratge situat prop del llac, rodejat d'un bosc d'alzines i roures de grans dimensions. És format per grans blocs de travertins fracturats, on les esquerdes formen estrets corredors. Segons la llegenda, és la llar de les gogues, uns éssers fantàstics amb forma de donar, molt esmunyedissos i d'una bellesa extraordinària. 


També els recomanem visitar Girona (El barri vell, la muralla, la Catedral, el Call Jueu, la devesa...), Figueres (el Museu Dalí), Olot (la fageda d'en jordà) i els pobles i ciutats de la Costa brava.

L'entorn on es troba Can Masó està molt ben comunicat i té un gran pes històric, recomanem que aprofitin per descobrir-lo. 

 

Comarca del Pla de l'Estany

Banyoles està situada a l’extrem nord oriental dels Països Catalans i és la capital de la comarca del Pla de l’Estany. Es troba a mig camí de la Costa Brava i dels Pirineus, formant un triangle de poblacions i indrets de gran interès històric i paisatgístic. Queda a 120 km de Barcelona i a 49 km de la frontera amb França.

La Garrotxa

El paisatge de la Garrotxa del Prepirineu està dominat per volcans extints. Prop de 38 volcans es difonen sobre la zona densament boscosa de la Garrotxa. A la carretera de Figueres a Olot hi ha l'impressionant poble de Castellfollit de la Roca. Les cases estan situades a la vora d'un basalt abissal de 60 m d'altura que es va originar a partir de l'activitat volcànica d'aquesta zona fa uns 350.000 anys.

Les platges i cales de l'Escala

Amb més de set quilòmetres de litoral, l’Escala segur que pot oferir un racó que s’adapti als gustos de qualsevol banyista. Des d’extenses platges de sorra amb tota mena de serveis al seu voltant, fins a petites cales de còdols envoltades de pinedes i penya-segats.